DÉČKO TAKTÉŽ SE TŘEMI BODY

Autor: , 31.1.2010

Poslední lednovou neděli se ve stochovské hale představil ve dvou utkáních Okresní soutěže II.třídy náš D-tým a nevedl si špatně. Po zlepšených výkonech  nejdřív smolně prohrál s favorizovaným Hotelem Frymburk Kladno, když jsme dlouho žili v naději na zisk bodu a soupeř výhru pečetil až při naší power-play v samotném závěru, aby poté získal výhrou 2:0 nad Horním Bezděkovem další tři body do tabulky, v níž se odpoutal od posledního místa! Tabulka o ostatní výsledky jsou ZDE, reportáže pak níže.

Hotel Frymburk Kladno – RSC Čechie Slaný D  4:2 (2:0)

První šanci zápasu jsme měli sice my, když Kuhn zakončoval po přihrávce Dlugiho vedle, ale větší aktivitou hýřili domácí. Do svých šancí se dostávali především výrazně větším důrazem v okolí branky, než jaký jsme předváděli my. Nejdríve nás několikrát svými reflexivními zákroky podržel Šváb, ale nakonec přece jenom dvakrát kapituloval. 0:2.

Ve druhém poločase jsme začali vysunovat presink a dostávat soupeře pod tlak, zodpovědnost na sebe vzal Zelený, jehož střelu po akci na pravém křídle gólman ještě vyrazil, ale z následného rohu přesně přihrál na nohu Kuhnovi, který se nemýlil. 1:2. Začali jsme více riskovat, což se nám nakonec nevyplatilo. Nejdříve musel Šváb hasit brejk soupeře, mezi jehož dvěma hráči se vracel i Dlugi a naši borci se tak nechtěně, ale o to tvrději, srazili, pročež Dlugi v tomto zápase dohrál pro bolest břicha. Naštěstí se do dalšího utkání otřepal. O něco později Kuhn špatně rozehrál aut u naší brány, míče se zmocnili domácí a zpětnou přihrávku od brankové čáry zužitkovali ve dvoubrankové vedení. 1:3. Malou naději pak vykřesal ještě Čabla, který patou usměrnil přízemní polostřelu Kuhna mimo dosah brankáře. 2:3. V úplném závěru však domácí proměnili další brejk do naší otevřené obrany a stanovili tak záverečné skóre na 2:4.

Branky Čechie: Kuhn, Čabla

1. FC Horní Bezděkov – RSC Čechie Slaný  D 0:2 (0:1)

Náš soupeř ve druhém utkání už měl v nohou dva těžké zápasy, což bylo na jeho výkonu citelně znát. Hrál opatrně zezadu a vyčkával na protiútoky, které jsme ale my svoji pozornou a opatrnou hrou příliš nepřipouštěli. Celkové tempo tak nebylo velké a zápas moc koukatelný. Branku jsme pak vstřelili my, Macák rozehrál zezadu na Dlugiho, který postupoval se dvěma spoluhráči na dva obránce soupeře, ti se mu rozestoupili a on tak mohl přesně zamířit a vsítit náš první gól.

Ve druhém poločase se  začal Bezděkov více tlačit před naší bránu a vytvářel si tak tlak a občasně závary, ale do velkých šancí ho naše pozorná obrana nepouštěla. Druhý gól přidal Chvoj, který po Macákově přihrávce postupoval zprava sám na bránu a svojí střelou nedal gólmanovi moc šancí. Bezděkov si nakonec svým tlakem vymohl dvě šance, ale v první mířil osamocený hráč ze sedmi metrů hodně nepřesně a druhou dobrým zákrokem pokryl Šváb. Velkou příležitost vylepšit naše skóre měl ještě v závěru kapitán našeho déčka, Adam Čabla, který postupoval po skvělém Švábově výhozu na sopeřovu bránu ve dvojici s Chvojem, ale místo nahrávky zakopl o čáru místního hřiště, čímž alespoň pobavil přítomné diváky v hale.

Branky Čechie: Dlugi, Chvoj

Sestava Čechie: Šváb – Čabla (c), Dlugi, Chvoj, Kuhn, Macák, Šlajrcht, Zelený