OMLAZENÉ DÉČKO VYVÁLČILO JEDINÝ BOD VÍKENDU

Autor: , 1.3.2010

Ve svém předposledním vystoupení v tomto ročníku okresní soutěže II. třídy si naše déčko přivezlo ze Stochova opět jeden bod za remízu proti vedoucím Jarpicím, kterým tímto D-tým sebral celkem 5 bodů. Náš celek nastoupil v hodně mladé sestavě, jejíž věkový průměr kazil pouze veterán mezi tyčemi, brankář Šváb, který nás však opět fantasticky podržel. Bez něho by byl věkový průměr 19 (!!!) let, s ním 21 let. V kádru vedle mladého Vacka nastoupil další, ještě mladší, hráč naší U-16, patnáctiletý Folda. Naše dorosty tímto plní svůj účel bez ohledu na řeči různých Málků.  Lukáš Folda se stal letos nejmladším hráčem v některém z našich dospělých týmů. Jen pro vaši zajímavost čtyřka Chvoj, Vacek, Dlugi a Folda měla věkový průměr pod sedmnáct let, ve druhé Čabla, Šlajrcht, Kuhn a Zelený byli dva dvacetiletí a dva čtyřiadvacetiletí hráči. Jak s úsměvem dodával prezident našeho klubu a brankář Sváťa Šváb,  všichni jsou bývalí hráči našich juniorek a naši odchovaci. Naše práce s mládeží opět nese výsledky.

FC Meiller Slaný – RSC Čechie Slaný D 4:1 (2:0)

Proti slánskému Meilleru jsme od začátku tahali za kratší konec provazu a zatímco jejich brankář byl bez práce, náš nevěděl kam dřív skočit. První gól jsme dostali nedůrazným pokrytím po standardní situaci, domácí hráč trefil ukrytou střelou přesně tyč a od ní míč putoval do branky – 1:0. Jediným náznakem šance byla Čablova nahrávka na zadní tyč, na kterou ovšem Zelenému chyběl krok. Podruhé jsme inkasovali po rozehraném autu domácích, kdy Foldovi utekl za zády obránce a sám se před Švábem nemýlil – 2:0. Náš brankář nás jinak mnoha svými zákroky skvěle podržel a jenom díky jeho výkonu jsme neinkasovali více branek. Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, Meiller nám velice dobrým presinkem neumožnil kloudnou akci a sami jsme mu to mnoha nepřesnostmi ještě ulehčili. I přes vynikající Švábovi zákroky, kterému jednou pomohl i Zelený a poté Čabla na brankové čáře, jsme obdrželi třetí gól a o výsledku bylo rozhodnuto – 3:0. Chtěli jsme dosáhnout čestného úspěchu, ale v marné snaze  inkasovali počtvrté, když Dlugi přišel o míč na posledním a soupeř tuto chybu, kdy šli dva hráči na našeho brankáře, potrestal – 4:0. Poté co nás Šváb zachránil od většího přídělu jsme nakonec symbolické branky přece jenom dosáhli po prakticky jediné kloudné akci, kterou zakončoval Kuhn střelou pod víko v okamžiku, kdy všichni včetně brankáře čekali nahrávku na zadní – 4:1. Z jediné naší střely za zápas tak vzešel jediný gól a s tím se vítězit nedá…

Sestava: Šváb – Čabla (c), Dlugi, Folda, Chvoj, Kuhn, Šlajchrt, Vacek, Zelený

Branka: Kuhn


SK Jarpice – RSC Čechie Slaný 3:3 (2:2)

Úvod zápasu se nám vůbec nevyvedl, po rozehrání vystihl útočník domácích nahrávku Šlajchrta na Čablu, jeho střelu Šváb ještě vyrazil, ale Kuhn nedokázal balón urazit pryč a vrátivší se Šlajchrt nastřelil přesně podrážku soupeře, takže celý závar skončil brankou v naší síti – 1:0. Tempo zápasu bylo pomalejší, Jarpičtí, unavení duelem s Dobřichovicemi o první místo, nebránili celoplošně a nám se dařilo zakládat občas velice povedené akce, kterým však nakonec vždy chyběla dobrá finální přihrávka. Další gól jsme ale opět obdrželi my. Laxnímu Kuhnovi zezadu vypíchli míč a brejk domácích skončil za Švábovými zády – 2:0. Poté ovšem přišly velké chvíle Chvoje, který obtančil celé brankové území, poslal přihrávku na zadní, na kterou sice Čabla nedosáhl, ale za ním stál ještě připravený Zelený, který nejprve trefil tyč a napodruhé i bránu – 2:1. O vyrovnání se pak Chvoj postaral sám nádherným sólem a lehkým obhozením gólmana – 2:2. Ve druhé půli jsme opět dostali první branku my. Střelu Šváb vyrazil, první dorážku taktéž, ale na druhou už byl krátký, když všichni hráči místo pomoci brankáři jen užasle sledovali jeho obětavou a marnou snahu. Soupeře jsme nechali zakončovat natřikrát v těsné blízkosti vlastní branky! …3:2. V následujících minutách se hra přelévala a nám pořád chyběla dobrá narážečka v blízkosti soupeřovi branky, například na Chvojovi bylo vidět, že chce vzít odpovědnost na sebe, ale už se mu to nedařilo jako v prvním poločase, další akce zbrzdily nepřesnosti. Při jednom z přečíslení nahrával Zelený Kuhnovi, obránce však míč tečoval rukou a byl nařízen přímý kop z osmi metrů, který tvrdou ranou na zadní tyč mezi nohama hráče ve zdi proměnil Kuhn – 3:3. Na konci zápasu jsme úspěšně odolávali velkému tlaku Jarpic, které rozhodně nebyly smířené s remízou, ale dobře jsme bránili a brankář Šváb pochytal vše možné i nemožné, navíc jsme dostali šanci na vlastní vedoucí branku, jenomže Čabla při přečíslení dvou na jednoho prováhal vhodný okamžik na nahrávku a obránce mu míč obětavým zákrokem sebral. Když pak v samotné závěru Šváb reflexivně jednou rukou vyboxoval ránu směřující k jisté brance a my přečkali sérii rohů, skončil zápas spravedlivou remízou.

Sestava: Šváb – Čabla (c), Dlugi, Folda, Chvoj, Kuhn, Šlajchrt, Vacek, Zelený

Branky: Zelený, Chvoj, Kuhn