SESTUPOVÁ MATEMATIKA II

Autor: , 16.3.2010

V tomto článku bych vám rád přiblížil týmy a jejich souboj na spodku tabulky, kterého se bohužel účastníme i my. Na tři sestupová místa je stále pět adeptů, byť šance Slavie TU Liberec jsou již mizivé.

8. Alfa Liberec 23 bodů

Alfa překvapivě zvládla své utkání s libereckým rivalem Andy a tak si zajistila nejlepší výchozí pozici pro poslední dvě kola. Její soupeř dost možná přišel o play-off. Pro klid nyní osmému týmu tabulky stačí zvládnout domácí utkání s Arsenalem Benešov. Poslední utkání s Indossem bude nevyzpytatelné, domácím pravděpodobně již půjde pouze o přípravu na play-off.

21. kolo   doma s Arsenalem Benešov

22. kolo   venku s Indossem Plzeň

9. K-Pedros Tábor CF 20 bodů

Táborští zvládli vyhrát v Liberci v duelu s posledním týmem tabulky Slavií TU. Zbývají jim dvě poslední utkání, nejprve hrajou s námi na Kladně a v posledním kole zajíždějí do Teplic. Vítězství nad námi by Tábor prakticky vzhledem k losu Balticflory zachránilo, prohra by je naopak výrazně přiblížila sestupu.

21. kolo   venku s RSC Čechií Slaný

22. kolo   venku s Balticflorou United Teplice

10. Balticflora United Teplice 19 bodů

Teplice opět těsně prohráli, tentokrát v Benešově. Kromě překvapivé remízy s Andy Liberec v předposledním kole tak na body čekají šest kol. Do posledních zápasů vstupují na sestupové příčce, los jim přisoudil jeden těžký zápas s Indossem a domácí utkání se zachraňujícím se Táborem.

21. kolo   doma s Indossem Plzeň

22. kolo   doma s K-Pedros Tábor

11. RSC Čechie Slaný 19 bodů

Zápas s Indossem jsme jednoznačně prohráli, byť v první půli jsme byli lídrovi tabulky vyrovnaným soupeřem.  Máme nyní před sebou dva rozhodující zápasy, v pátek přívítame na Kladně Tábor a poslední kolo hrajeme se Slaviív Liberci. Pokud se nám podaří obě utkání vyhrát, máme vzhledem k losu opravdu velikou šanci na záchranu, v případě prohry s Táborem bychom definitivně skončili na sestupovém místě.

21. kolo   doma s K-Pedros Tábor

22. kolo   venku se Slavií TU Liberec

12. Slavia TU Liberec 14 bodů

Vysokoškoláci z Liberce skončili na sestupové pozici už loni, ale nezájem týmů z divizí o postup je zachránil ve druhé nejvyšší soutěži. Naposledy prohráli doma s Táborem a zbývají jim poslední tři zápasy, kromě dvou kol ještě středeční dohrávka s Plzní. Tu sice hrají formálně jako domácí, ale vzhledem k problémům s halou se zápas odehraje v Plzni! Pokud se naplní předpoklady a Liberečtí zaváhají, bude ve středu večer o prvním sestupujícícm jasno. Pokud ne, musí stále všechno vyhrát a doufat ve ztráty svých soupeřů.

dohrávka doma Indoss Plzeň

21. kolo   venku s Radobýlem Litoměřice

22. kolo   doma s RSC Čechií Slaný

Můj osobní tip: Na posledním místě zůstane Slavia TU Liberec, Alfa se již příští kolo zachrání. O všem ostatním rozhodne zápas příštího kola mezi Čechií a Táborem. Kdo vyhraje, zachrání se a Teplicím zůstane černý Petr. V případě remízy se zachrání vítěz utkání posledního kola mezi Teplicemi a Táborem, sestupovala by Čechie.