Čechie Cup 2013 ovládly kladenské futsalistky

Autor: , 21.12.2013

Převzato z OkKF Kladno:

První ročník turnaje ve futsalu žen Čechie Cup 2013 je již minulostí. Roli největšího favorita splnily futsalistky divizního celku SK Kladno, největším překvapením turnaje se staly hráčky fotbalového SK Slaný, které dosáhly na druhé místo. Podle představ se turnaj nevydařil pořádající Čechii, která obsadila až pátou příčku.

Turnaj začal duely ve dvou základních skupinách. Ve skupině „A“ kralovaly futsalistky divizního celku FC Balticflora Teplice, když si připsaly dvě výhry. Zklamala pořadatelská slánská Čechie, která v souboji o druhé postupové místo podlehla Sokolu Chýše.

Tabulka skupiny „A“

1. FC Balticflora Teplice     2  2  0  0  4:0  6                                                                                 2. SOKOL Chýše                2  1  0  1   2:1   3
3. RSC Čechie Slaný           2  0  0  2  0:3  0

 

Ve skupině „B“ potvrdily roli favoritek kladenské futsalistky, pravidelné účastnice finálového turnaje Mistrovství ČR. Přesto se dost natrápily v utkání s nadšeně hrajícími děvčaty slánského SK, kdy favorit zvítězil pouze o jedinou branku. V rozhodujícím utkání o druhé postupové místo pak v duelu s Libušínem byla úspěšnější právě slánská děvčata.

Tabulka skupiny „B“

1. SK Kladno         2  2  0  0   9:3  6                                                                                             2. SK Slaný            2  1  0  1    5:4  3
3. Baník Libušín  2  0  0 2   2:9   0

 

Utkání o 5. místo:

V utkání o konečné páté místo si pak mírně napravila reputaci slánská Čechie, když po velké bitvě porazila libušínský Baník. Ten se v utkání trefil jako první, Čechistky však dokázaly skóre otočit ve svůj prospěch. Ovšem ani dvoubrankové vedení jim na výhru nemuselo stačit, libušínská děvčata snížila na rozdíl jediného zásahu, v závěru pak nevyužila ještě několik dobrých příležitostí.

RSC Čechie Slaný – Baník Libušín 3 : 2 (2 : 1)

 

Semifinále:

První semifinálový duel mezi teplickou Balticflorou a slánským SK přinesl velice dramatickou podívanou. Favorizované Teplice svou roli v prvním poločase potvrzovaly, ve druhé části hry jim však docházel dech. Slánská děvčata překvapivě dokázala nejen vyrovnat, v závěru dokonce dosáhla na překvapivou výhru.

FC Balticflora Teplice – SK Slaný 2 : 3 (2 : 1)

Druhý semifinálový duel se proměnil v exhibici kladenských favoritek, které si na hřišti otevřely střelnici. Do branky chýšského celku se trefily třináctkrát, nejvíce se snažila šestnáctiletá Denisa Fedorková, autorka šesti zásahů.

SK Kladno – Sokol Chýše 13 : 1 (7 : 0)

 

Utkání o 3. místo:

V duelu zklamaných potvrdily své kvality teplické futsalistky, dobře však hrála i chýšská děvčata. K vidění tak byl zajímavý duel, který pro sebe teplické hráčky rozhodly již v prvním poločase.

FC Balticflora Teplice – Sokol Chýše 3 : 1 (3 : 1)

 

Finále:

Ve finálovém duelu kladenské futsalistky již žádné překvapení nepřipustily. Trefily se hned v první minutě, což je uklidnilo. Ještě více klidu do jejich řad přinesl druhý zásah do sítě slánského soupeře. Možná toho klidu bylo až moc, neboť slánská děvčata dokázala v úvodu druhé části hry duel zdramatizovat, když prostřelila kladenskou gólmanku. Jenže to byl impuls pro favorita. Ten zvýšil otáčky a najednou bylo na hřišti pouze jedno družstvo. Slánská děvčata se sice snažila o obranu, sedmi zásahům ve své síti však nezabránila.

SK Kladno – SK Slaný 7 : 1 (2 : 0)

 

První ročník tohoto turnaje je tedy již historií, poděkovat za jeho uspořádání je nutno vedoucí ženského celku slánské Čechie Jitce Ušákové a dále rozhodčímu Liboru Hovorkovi, který odřídil všechna utkání turnaje a v neposlední řadě i manažerovi Čechie Slaný Jakubu Macákovi, který ač nemocen, přesto plnil svědomitě roli časoměřiče a zapisovatele.