ČECHIE HOSTÍ SK KLADNO

Autor: , 2.12.2010

V dalším kole hrajeme tento pátek 3.12. opět domácí zápas na Kladně, ovšem v netradiční termín od 21:00. Naším soupeřem bude nejúspěšnější celek regionu a tradiční rival – SK Kladno. Na zápas jste všichni zváni.

Našim barvám se v posledních dovu kolech podařilo konečně bodovat a do tabulky si připsaly šest bodů za výhry 12:2 nad Kadaní a 7:4 nad Příbramí, čímžto se odlepily od posledního místa tabulky. Nyní jsme o skóre na desátém místě před Příbramí, nejbližší celek směrem vzhůru jsou Litoměřice s deseti body.

Kladno nezačalo letošní sezónu vůbec dobře, očekávaný favorit soutěže měl po šesti kolech šest bodů. Následně ovšem zabral v Benešově, doma splnil povinnost výhrou nad Kadaní a vyšvihl se s dvanácti body na čtvrtou příčku a vévodí pelotonu čtyř týmů se stejným počtem bodů.

V historii jsme se utkali již mnohokrát, soupeřili jsme spolu několik let o nejvyšší příčky druhé ligy a toužený postup do nejvyšší soutěže. Kladno ji hrálo v letech 1996/1997, 2003/2004 a 2005-2009. Nejvyšším úspěchem kladenských bylo třetí místo v sezóně 2007/2008. Následně ovšem hned spadli do druhé. Kladno se pokusilo o rychlý návrat nahoru, při němž  ji ovšem v semifinále vystavila stop následně zrušená Mladá Boleslav.

Oba vzájemné zápsay jsme loni jednoznačně prohráli 2:6 jako hosté a 0:9 jako domácí, což je dokonce historicky nejhorší dohledatelná domácí porážka našeho celku včetně působení v první lize (!). V předsezónní přípravě jsme Kladnu podlehli taktéž jednoznačne 7:2 (2:0).